Behandling for smerter

 

 

Langsiktig bruk av smertestillende midler gir ofte bivirkninger som tretthet, lite tiltakslyst, lite energi, allergiplager osv.

TRIMFORM gir deg et alternativ.

Med et Trimform apparat kan du utføre en smerteblokkerig, TENS,  samtidig som  andre elektroder jobber med  å fjerne årsakene til smertene ved å stimulere blodsirkuasjonen og muskelaktiviteten og rense ut slaggstoffer fra vevet som gir stivhet og trykksmerter.  Ved å sette  Tens- elektroder på hver side av nerven, (transcutan nervestimuering)  fortyrres og blokkeres impulsene som går fra muskelen til hjernen slik at smerteimpulsene ikke når frem.  Forutsetningen for en slik vellykket blokkering er at apparatet kan gi disse elektrode tilstrekkelig høy frekvens.  Med Trimform V80 de luxe kan du gi disse elektrodene inntil 300 Hz som er tilstrekkelig, mens du samtidig kan justere frekvensen på elektrodene som får musklene til å arbeide helt ned til 40 Hz.  Med andre ord smerteblokkering samtidig med behandling for å fjerne smertene permanent ved å "skylle" opphopede slaggstoffer i vevet ut av systemet ved øket blodgjennomstrømming.   Muskelstimulering med apparatet får de små kapillærene til å øke i areal  inntil 30 ganger, noe man ikke kan få til med trenig eller massasje. 

Muskulatur i nakke, skuldre og rygg er utsatt for daglig belastning. Samtidig er dette vanskelig å trene på tradisjonell måte med TRIMFORM får du disse musklene til å jobbe som om de ble trent på vanlig måte,  men gjennomskyllings effekten  og renselsen er mye kraftigere.


Umiddelbar smertelindring 
I mange tilfeller kan behandling med TRIMFORM gi en øyeblikkelig lindrende virkning. I tilfeller med f.eks spenningshodepine kan det være nok med et par minutters behandling for å redusere smertene. I disse tilfeller opptrer stimuleringen som massasje og løser opp spenningsknuter i musklene

Hvordan oppstår muskelplager ? 
Hver gang du bruker kroppen din skjer det forbrenning av energi i de muskler som er aktive. Avfallstoffer og melkesyre utskilles i musklene.

Muskelproblemer oppstår ofte hvis det produseres flere avfallstoffer og mer melkesyre enn blodet kan fjerne. Overskuddet av avfallstoffer blir nemlig sittende igjen i musklene som dermed får mindre plass å bevege seg på. Muskelen blir hard og begynner å trykke på nervebanene, noe som fører til ømhet og smerte.

Verre blir det når blodsirkulasjonen også har vanskeligere å trenge gjennom de harde og spente muskler. Et typisk eksempel er spenningshodepine. En ond sirkel med smerter og dårlig livskvalitet er startet.