Tennisalbue

"Tennisalbue" er en betennelse i senefestet på utsiden av albuen. Der fester musklene som bøyer hånden bakover, og muskler som vrir underarmen utover. Betennelsen oppstår etter overbelastning av disse musklene, gjerne etter tennis (med mye backhand), hagearbeid eller mye løfting.

Tennisalbue kjennetegnes ved smerter i albuen og smerteutstråling til underarmen. Smertene øker når du bøyer hånden bakover. Hvis du kjenner på albuen, er det et område på utsiden av albuen som gjør spesielt vondt å trykke på.Tennisalbue behandles normalt som senebetennelse. En sjelden gang kan plagene bli så langvarige og sterke at operasjon kan være aktuelt.

Man opplever smerter i albuen og smerteutstråling til underarmen. Smertene øker når du bøyer hånden bakover.

Man kan behandle dette til en viss grad med elektroterapi.

Pads plasseres da på innsiden og utsiden av albuen.

Du stiller styrken så høyt du klarer, men du skal ikke kjenne smerter. Til dette programmet er det best å bruke selvklebende pads i den minste størrelsen, 32 mm.

Vær oppmerksom på at en eventuell blokade forskyver smertegrensen vesentlig. Hvis det er grunnlag for å tro at en slik blokkade eksisterer må du vente med å behandle albuen til det har gått en 2-3 uker.