Celulitt-behandling

Cellulitter er er kaldt knudret og hardt fettvev uten blodsirkulasjon. Det finnes heller ikke lymfekar i vevet. Det finnes to typer cellulitter, mykt og hardt. Det myke er vanskelig å se og forveksles ofte med fettvev. Dette er imidlertid et forstadium til hard cellulitt. Ved daglige/hyppige behandlinger kan det løses, især hvis behandlingen understøttes av en cellulitteskrem.

Formålet er å fremkalle økt blodsirkulasjon som fører til at væskeansamlinger i fettvevene fjernes. Den myke cellulitten er lettere å behandle enn den harde og det er derfor viktig at behandling blir satt igang raskt når en merker tendenser til cellullitter. Appelsinhud er skjemmende og opptrer både hos tynne og kraftige kvinner. Bare i svært få tilfeller ses appelsinhud hos menn. Det skyldes først og fremst at kvinnens hormonale stoffskifte samler flere fettlag under huden enn mennenes hormonstoff-skifte.

Den viktigste behandlingsmetoden er å øke blodsirkulasjonen i vevet. Den beste metoden til å få til dette er ved TRIMFORM behandling som utvider de små blodkarene med 30 ganger deres areal.

 Daglige behandlinger á 30 minutter gir det beste resultatet.Ved denne behandlingen skjer det en meget kraftig stimulering av blodgjennomstrømningen i hud- og muskelvev slik at væskeansamlinger i fettvevene fjernes. Man må regne med minst 20 behandlinger for å oppnå et tilfredsstillende resultat. Padsene plasseres på mageregionen, på lårene og eller setemusklene og en følger angitt innstilling i innstruksjonsboken.

 Cellulitter er vanskelig å få bukt med og en proteinkur samt grapefrukt kan også tilrådes. (Grapefrukt inneholder et enzym som letter opptaket av protein og dermed øker forbrenningen.)

Lymfedrenasje

Lymfesystemet fører bort avfallstoffer og overskuddsvæske fra hele kroppen- også fra huden og fordøyelsesorganene.

Lymfesystemet er meget viktig for imunforsvaret ditt ved at det frakter de hvite blodlegmene (lymfosytter) rundt i kroppen

Lymfosyttene bekjemper og ødelegger bakterier, virus og andre mikroorganismer so har sluppet igjennom det ytre imunforsvaret (huden og slimhinner).

Et tregt lymfesystem fører til en rekke plager og væskeansamlinger. For at lymfesystemet skal fungere er det avhengig av muskelbevegelser.

Det betyr at ved all bevegelse forgår en slags lymfedrenasje, også ved vanlig elektroterapi.

Det er imidlertid mulig å gjøre dette mer intenst ved å plassere små pads på bestemte områder på kroppen der de vil virke spesielt sirkulasjonsfremmende og drenerende, bla. i nærheten av lymfeknuter.

Lymfedrenasje hjelper mot:

Uren hud

Lavt energi nivå

Fibromyalgi

Nedsatt imunforsvar

Vonde skuldre og nakke

Vond rygg

Revmatiske lidelser (gikt)

Stillesittende livstil

Cellulitter

Etter graviditet

Dårlig blodsirkulasjon

Forebygger sykdom og plager