Trimform muskelstimulator

Fibromyalgi er den mest utbredte årsak til kroniske smerter. Om lag 90% av dem som får diagnosen, er kvinner. Tilstanden finnes hos ca. 3% i befolkningen. Tilstanden betegnes som et smertesyndrom og årsaken er ukjent. Sykdommen er en kronisk smertetilstand i muskler og skjelett.

 

Hovedsymptomene er kroniske smerter flere steder i kroppen med vandrende karakter, samt tretthet. Typiske tegn og symptomer på fibromyalgi er kroniske smerter i hele kroppen, stive muskler, utmattelse, søvnproblemer, svimmelhet, forstyrret tarmfunksjon og trykkømhet på en rekke typiske steder på kroppen.

 

Det finnes ingen helbredende medisinsk behandling av fibromyalgi og det finnes heller ingen enkel behandling for fibromyalgi.

 

Smertestillende medisiner er også brukt, men lang tids bruk av slike medisiner kan forårsake avhengighet og bivirkninger,

 

Mye tyder på at mosjon er en viktig del av behandlingen. Aktivitet og trening som frigjør endorfiner i blodet har en smertedempende effekt. 

 

Men dette kan være vanskelig, fordi det kan være vondt å bevege seg. Det er imidlertid viktig at treningen skjer i kontrollerte former, at det ikke blir overtrening og feilbelastninger som kan gjøre tilstanden verre.

 

Et godt alternativ til trening er derfor elektroterapi, som ofte blir brukt av fysioterapeuter i behandlingen av fibromyalgi.

 

Fordelen er at man kan utføre kontrollert muskeltrening på uten feil- eller overbelastning av musker og ledd.

 

Elektroterapi med muskelstimulator kan dessuten brukes som smertelindring, ved å blokkere smertesignalene til hjernen og ved frigjøring av endorfiner, -som er kroppens eget smertestillende middel.

 

Elektroterapi med muskelstimulator har vist seg å ha en gunstig effekt på mennesker som lider av fibromyalgi. TRIMFORM behandling øker også evnen og lysten til å bruke kroppen mer aktivt, noe som er viktig i slike tilfeller.

 

TRIMFORM behandling får musklene til å trekke seg sammen ved å gi musklene små ufarlige ”støt” som får musklene til å trekke seg sammen uten at det er viljestyrt.

 

Gjentatte muskelsammentrekninger fører som kjent til økt blodsirkulasjon, og ved bruk av TRIMFORM behandling kan du øke blodsirkulasjonen på samme måte som ved vanlig trening. Behandlingen kan også brukes til lymfedrenasje.

 

Den økte blodsirkulasjonen har mange positive effekter som fjerning av avfallstoffer, økt næring og oksygen til muskulaturen og stimulering og bedring av hudvevet.

 

Når muskulaturen blir varm på grunn av den økte blodsirkulasjonen, øker forbrenningen av fettcellene. Økt blodsirkulasjon minsker også stivhet i muskler og ledd og har en smertedempende effekt ved økt produksjon av endorfiner. En bedre fungerende kropp betyr økt velvære og livskvalitet.

 

Du kan bruke TRIMFORM apparatet over hele kroppen, bare husk å gi de forskjellige muskelgruppene pause på 1-2 dager, som ved vanlig trening. TRIMFORM behandlingen har ingen bivirkninger, bare positive effekter og du vil kjenne resultater etter kort tid.

 

Er du usikker på din tilstand i forhold til bruk av elektroterapi, konsulterer du din lege eller fysioterapeut. Mange av våre kunder benytter TRIMFORM behandling mot fibromyalgi.